Standaryzowany czosnek firmy Solgar jest wyjątkowy na polskim rynku, gdyż zawiera gwarantowany potencjał allicyny (0,75 mg w kapsułce). Zapewniamy też, że w 500 mg sproszkowanego czosnku znajduje się 5 mg alliiny. W wyniku oddziaływania zawartego w produkcie enzymu allinazy na alliinę w środowisku wodnym powstaje allicyna1.
Szanując potrzeby odbiorców Solgar dochowuje najwyższej staranności, by dostarczać wysokiej jakości produkty spełniające wymagania wegan i wegetarian. Opracowany w nowoczesnym laboratorium standaryzowany czosnek chroniony jest kapsułką roślinną, a żaden z użytych składników kapsułki (substancje wypełniające i przeciwzbrylające) nie jest pochodzenia zwierzęcego.
Sproszkowany czosnek użyty w produkcie został wytworzony z główek czosnku uprawianych bez użycia sztucznych pestycydów i nawozów (certyfikat Quality Assurance International).
Właściwości czosnku:
zawiera przeciwutleniacze, pozwala zwiększyć zdolności aktyoksydacyjne organizmu;
pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu i homocysteiny we krwi, pomaga w utrzymaniu zdrowia serca;
przyczynia się do odporności na krótkotrwały stres;
pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji układu oddechowego;
może przyczynić się do zachowania równowagi mikrobiologicznej w jelitach i do obrony przed szkodliwymi mikroorganizmami;
działanie antybakteryjne.
1 Block, E. (1985). The Chemistry of Garlic and Onions. Scientific American, 252(3), 114–118.
Dawkowanie:
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe jedna (1) do dwóch (2) kapsułek dziennie, najlepiej zażywać w trakcie posiłku lub stosować według wskazań lekarza.
Ostrzeżenia i ważne informacje:
Nie należy przekraczać zalecanej do spożycia porcji w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem preparatu skonsultować się z lekarzem. Produkt bezglutenowy.
Nie zawiera: drożdży, pszenicy, soi, produktów mlecznych, substancji słodzących, sztucznych substancji przedłużających trwałość, aromatów, barwników.
Skład:
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (1 lub 2 kapsułki) zawiera:
Sproszkowany czosnek (Allium sativum )* – 500 mg / 1000 mg
w tym alliina – 5 mg / 10 mg
*Potencjał allicyny obliczony zgodnie z United States Pharmacopeia: 0,75 mg.
Allicyna powstaje z alliiny w wyniku oddziaływania zawartego w czosnku enzymu allinazy na alliinę w środowisku wodnym.
Składniki:
sproszkowany czosnek (Allium sativum) w tym alliina, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza.