Co to jest Acidolac Junior o smaku białej czekolady i w jakim celu się go stosuje:
Acidolac Junior o smaku białej czekolady to suplement diety przeznaczony dla dzieci powyżej 3. roku życia. Produkt łączy w sobie szczepy bakterii Lactobacillus acidophilus La-14TM i Bifidobacterium lactis BI-04TM, fruktooligosacharydy (FOS) oraz witaminę B6. Jest zaprojektowany, aby wspierać równowagę flory bakteryjnej przewodu pokarmowego, szczególnie podczas i po antybiotykoterapii oraz w trakcie podróży, kiedy zmiany klimatyczne mogą wpływać na mikroflorę jelitową.
Korzyści:
- Odbudowa mikroflory jelitowej: Pomaga przywrócić równowagę mikroflory jelitowej.
- Wsparcie podczas antybiotykoterapii: Pomaga utrzymać zdrową mikroflorę jelitową podczas stosowania antybiotyków.
- Wsparcie w trakcie podróży: Pomaga w utrzymaniu zdrowia przewodu pokarmowego podczas zmian klimatycznych.
- Wsparcie odporności: Witamina B6 wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.
Jak stosować Acidolac Junior:
Sposób użycia:
- Dzieci powyżej 3. roku życia: 1 tabletka dwa razy dziennie.
Ostrzeżenia i środki ostrożności:- Produkt bezglutenowy, nie zawiera sacharozy.
- Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
- Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
- Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
- Nie stosować u osób uczulonych na którykolwiek ze składników produktu.
Co zawiera Acidolac Junior:
Skład:
Składnik | 1 tabletka | 2 tabletki |
Lactobacillus acidophilus La-14TM |
100 mln CFU |
200 mln CFU |
Bifidobacterium lactis BI-04TM |
100 mln CFU |
200 mln CFU |
Fruktooligosacharydy (FOS) |
278 mg |
556 mg |
Witamina B6 |
0,35 mg (25% RWS*) |
0,7 mg (50% RWS*) |
Składniki:
Substancja słodząca maltitol; olej palmowy; odtłuszczone mleko w proszku; fruktooligosacharydy (FOS); aromat; emulgator lecytyna; liofilizowany szczep bakterii Lactobacillus acidophilus La-14TM (ATCC SD5212); liofilizowany szczep bakterii Bifidobacterium lactis BI-04TM (ATCC SD5219); przeciwutleniacze: mieszanina tokoferoli (zawiera soję), estry kwasów tłuszczowych i kwasu askorbinowego; chlorowodorek pirydoksyny (witamina B6).
*RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
Jak przechowywać Acidolac Junior:
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze od 15°C do 25°C. Chronić od światła i wilgoci. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.